Întrebări frecvente

Q?

Cât costă serviciile SplendorPhotography?

A.

Pentru o estimare a investiţiei, vă invit să consultaţi pagina Servicii de pe site. Pentru o ofertă detaliată, vă rog să mă contactaţi.

Q?

Se pot face fotografii cu invitaţii pe care aceştia să le primească la plecarea de la petrecere?

A.

Din păcate nu. Motivul este că întregul proces necesită foarte mult timp şi nu mi-ar mai permite să mă ocup de fotografierea evenimentului propriu-zis (a petrecerii). Dacă vă face plăcere, putem realiza fotografii de grup cu fiecare invitat în parte, pe care le puteţi trimite ulterior celor dragi care v-au fost alături la nuntă, fie în format electronic, fie sub formă de fotografie printată. Pentru a putea printa fotografii pe loc în timpul petrecerii, trebuie ca, după aceste fotografii au fost realizate, să fie descărcate într-un calculator. Apoi imaginile trebuie triate pentru a alege cele mai bune declanşări (pentru fiecare fotografie de grup se realizează mai multe declanşări, dintre ele trebuind să fie aleasă cea în care toată lumea arată cel mai bine – toţi zâmbesc, nimeni nu clipeşte etc.). Apoi imaginile triate trebuie să fie prelucrate şi, în cele din urmă, printate. Trebuie luată în calcul şi posibilitatea apariţiei unor eventuale defecţiuni la echipamentul folosit (calculator, imprimantă foto), care ar necesita alocarea unui timp suplimentar pentru depanare.

Q?

Pot primi imaginile brute?

A.

Deşi fotografiez exclusiv în format RAW, imaginile vi le livrez în format JPG. Nu v-ar ajuta la nimic să primiți imaginile brute („RAW“ înseamnă brut). Lasând la o parte faptul că materialul fotografic brut de la o nuntă însumează aproximativ 100-150 GB, ar trebui să știți că pentru a putea vizualiza aceste imagini aveți nevoie de un software specializat. În plus de asta, imaginile brute în sine nu sunt reprezentative pentru produsul finit pe care voi îl plătiți (și pe care vi-l livrez). Valoarea fotografiilor pe care vi le ofer (în format JPG) este dată în bună măsură de prelucrarea pe care ele o primesc.

Q?

Poţi să şi filmezi la nunta noastră?

A.

Evident că nu! Sunt fotograf, deci nu vă pot oferi decât servicii de fotografie. Dacă vreţi, însă, vă pot recomanda cu plăcere un coleg videograf dintre cei cu care am colaborat şi despre care ştiu că vă poate livra un material de calitate.

Q?

Mi-au plăcut imaginile de pe site şi de pe blog, dar am vrea să ne întâlnim să stăm de vorbă direct. Este posibil?

A.

Desigur! Este chiar recomandabil să avem o întâlnire înainte de a semna contractul.

Q?

Ce aparatură vei folosi la nunta noastră?

A.

Trusa mea foto conține aparatură fotografică din gama high-end de la Canon, aparatură care îmi permite să fotografiez în orice condiții și să am în permanență rezultate predictibile, fără să dea rateuri. Pentru situația (neplăcută, dar posibilă) în care ceva din trusa foto se strică în timpul nunții voastre, dețin întotdeauna echipament de backup, astfel încât fotografiile voastre nu vor fi compromise.

Q?

Am văzut toate fotografiile de pe site, dar am vrea să vedem mai multe. Unde le putem vedea?

A.

Pentru a vedea mai multe imagini de la ultimele evenimente pe care le-am fotografiat, vă invit să vizitați blogul Splendorphotography

Q?

Ne-ar plăcea fii fotograful nostru de nuntă. Care este procedura de urmat?

A.

Primul lucru este să vă interesaţi dacă sunt disponibil la data când aveţi nunta. Ideal ar fi să avem şi o întâlnire faţă în faţă, în care să punem la punct toate detaliile. Pentru rezervarea datei este necesar să semnăm un contract şi să achitaţi un avans. Contractul conferă de ambele părţi garanţia seriozităţii colaborării.

Q?

Nu sunt din Bucureşti, poţi totuşi să îmi fotografiezi nunta?

A.

Desigur. Ador călătoriile 🙂 Mă deplasez cu plăcere oriunde în ţară şi chiar în afara ţării.

Q?

Câte fotografii vom primi de la nunta noastră? Diferă numărul de fotografii de la un pachet la altul?

A.

Nu există limită de fotografii! Indiferent de pachetul pe care îl contractaţi, voi fotografia tot ceea ce consider că merită fotografiat, fără a mă restricţiona în vreun fel. Din experienţa nunţilor fotografiate în trecut pot să spun că veţi primi cel mai probabil în jur de 1.000 - 1.500 de imagini.

Q?

Câte fotografii dintre cele pe care le vom primi vor fi prelucrate?

A.

Absolut toate fotografiile pe care le veţi primi sunt prelucrate la nivelul corecţiilor de bază: contrast, luminozitate, saturaţie, crop etc. De asemenea, veţi primi o selecţie de aproximativ 100 de imagini care beneficiază de prelucrări suplimentare ().

Q?

Cât durează până când vom primi fotografiile?

A.

Prelucrarea fotografiilor este un proces laborios. În medie etapa de prelucrare a fotografiilor de la o nuntă durează între 40 şi 80 de ore (deci între 5 şi 10 zile, la un ritm de lucru de 8 ore pe zi). Prefer să nu mă grăbesc la această etapă, pentru că mă angajez să vă ofer un produs fotografic de excepție și intenționez să îmi păstrez promisiunea pentru fiecare eveniment în parte. Acesta este motivul pentru care prin contract îmi rezerv o perioadă de 8 săptămâni de la nuntă pentru livrarea imaginilor în format digital. Pe de altă parte, cunosc și cealaltă parte a „baricadei“ – am fost și eu, la rândul meu, mire și știu cu câtă nerăbdare am așteptat să primesc fotografiile, așa că încerc să vă scurtez așteptarea cât de mult posibil.

Q?

Ne plac imaginile în format digital, însă am vrea să avem fotografiile şi într-un album. Ne poţi face şi albume foto?

A.

Desigur! Colaborez cu unii dintre cei mai apreciaţi producători de albume autohtoni şi vă pot oferi o mare varietate de albume foto. De fapt marea majoritate a mirilor pe care i-am fotografiat în trecut au ales să aibă şi cel puţin un album foto. Vă invit să avem o întâlnire în care să vă prezint albumele.