Testimoniale

Dacă zic că Alexandra și Adrian și-au dorit (și au și avut) o nuntă altfel, poate v-ați gândi că au vrut cu orice chip să iasă din tipare, ca să șocheze. Și totuși nu e deloc așa. Ei și-au dorit (și au și avut) o nuntă „pe sufletul lor“. Nu au dorit să facă nimic din ceea ce „se face“ de obicei la o nuntă doar pentru că „așa se face“. Da, a fost o nuntă altfel, dar în sensul bun al cuvântului, în care nu au ales să facă decât ceea ce au simțit că îi reprezintă și în ce au crezut cu adevărat. Recunosc că încă de când am vorbit prima dată cu ei (pe Skype), m-au cucerit cu acest mod de a privi lucrurile și am știut încă de atunci că va fi o nuntă cu accente inedite, pe care o vom fotografia cu mare plăcere și care ne va oferi din belșug momente reale, autentice. Și nu m-am înșelat. Buchet de mireasă accesorizat cu acadele, teniși în loc de pantofi cu toc, ședința foto la fermă printre rațe (sau gâște?) și căței… Într-adevăr, accentele inedite nu au lipsit.

Ulterior am ajuns să îi cunosc mai bine pe Alexandra și pe Adrian și mi-am dat seama că această viziune pe care au avut-o față de nunta lor îi caracterizează în tot ceea ce fac. Că refuză să se complacă în conformisme și nu sunt dispuși să ia decizii în care nu se regăsesc 100%. Că sunt tineri, frumoși, energici și nu se tem să acționeze. Alexandra și Adrian, vă mulțumesc pentru încredere și vă mulțumesc că sunteți așa cum sunteți! Să nu vă schimbați!

Alex Dichiu, Manager
http://splendorphotography.ro/

Ah, îmi iubesc la nebunie meseria! Să surprinzi în imagini emoțiile autentice și toate acele momente drăguțe, tandre, încărcate de sensibilitate sau exploziile de veselie – ce poate fi mai frumos? Da, ador fotografia de nuntă, pentru că îmi dă ocazia să fiu aproape de oameni în clipele cele mai încărcate de emoții din viața lor și să le dau înapoi, prin fotografii, un barometru al trăirilor şi al stărilor pe care le-au încercat. Sunt ferm convins că niciun alt stil de fotografie nu mi s-ar potrivi mai bine decât acesta şi că niciun alt stil de fotografie nu este mai sincer şi mai autentic decât acesta. Pentru că atunci când eşti fotograf-povestitor (sau, cum se mai spune, fotojurnalist), rolul pe care ţi-l asumi nu este doar de a suprinde prin imagini derularea evenimentelor, ci, mult mai important, de a arăta cum au fost trăite şi cum au fost simţite acele evenimente.

Şi nici nu e prea greu, când oamenii pe care îi fotografiezi sunt deschişi şi au încredere în tine. Iar Monica şi Sabin sunt exact așa. Nu cu mult timp în urmă i-am fotografiat cu plăcere la cununia civilă, la mica recepție pe care au dat-o după aceea și la ședința foto de logodnă. Am descoperit doi oameni extrem de calzi și de prietenoși, în a căror poveste nu am întâlnit nimic fals sau convențional. (Și știm cu toții cât de ușor este, în contextul unei nunți, să cazi pradă tentației de a apela la convenționalisme, de a face ceva doar pentru că „se face“, fără să fii foarte convins că ți se potrivește.)

Aștept cu multă nerăbdare nunta lor din iulie. Pentru că sunt convins că, dacă la cununia civilă mi-au oferit atât de multe momente autentice, ziua nunții va fi cu atât mai bogată în emoții.

Alex Dichiu, Manager
http://splendorphotography.ro/

Astăzi vreau să vă prezint doi miri frumoşi şi iubitori de fotografii frumoase: pe Ioana şi pe Adrian. Ei au vrut ca ziua nunţii lor să fie cât mai puţin aglomerată, aşa că au programat cununia civilă cu o zi înainte. Imediat după cununia civilă am realizat împreună cu ei şi o şedinţă foto de logodnă. Pentru că ar fi fost prea mult să încerc să ilustrez povestea celor două zile într-o singură postare pe blog, voi face două postări, câte una pentru fiecare zi.

Povestea începe, așadar, într-o zi călduroasă de vară, când Ioana și Adrian s-au dus să spună „Da!“ în fața ofițerului de stare civilă de la sectorul 6. Și nu s-au dus singuri, ci au fost înconjurați de familie și de foarte mulți prieteni buni – atât de mulți încât au încăput cu greu în sala de ceremonii. Și în fotografia de grup, pe care o puteți vedea mai jos. Dar asta dovedește că Ioana și Adrian sunt foarte îndrăgiți. Și, într-adevăr, dacă îi cunoști nu ai cum să nu îi îndrăgești. Sunt veseli, carismatici și foarte prietenoși.

Alex Dichiu, Manager
http://splendorphotography.ro/